Bebeklerde ek gıdaya geçerken nelere dikkat edilir?

İlk altı ay, bebeğiniz için de sizin için de önemli bir süreçtir. Bebeğinizi doyurabilmek için anne sütü artık tek başına yeterli olmayacaktır. Artık ek gıdaya geçiş ile yavaş yavaş yeni tatlarla tanışma zamanı gelmiştir bebekler için.

Yeni Tatlara Geçerken Ne Yapmalıyım?

Bu süreci üç gün kuralı ile sürdürürseniz, bebeğinizin hem yeni tatlara alışmasını sağlar hem de alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini anlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bebeğinize vereceğiniz ek gıdaların sağlıklı olması, doğal içeriklerle, sağlıklı koşullar altında üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Bebek ek gıda alırken, anne sütünde gösterdiği uyumu göstermeyebilir. Minicik olmalarına bakmamak lazım. Onlar aslında birer doğal gurmedir. Yabancı tatları anında ayırabilirler. Verdiğiniz gıdayı kimi zaman bayıla bayıla yerken kimi zamansa yadırgayarak yüzünüze püskürtebilir.

Sabırlı olmaya özen göstermelisiniz. Bu süreç, anneler için de bebekler için de bazen kolay bazen zorlayıcı olur.

Tercih Ettiğiniz Gıdalar, Ek Gıda Sürecine ve Bebeğinizin Bulunduğu Aya Uygun Olmalı…

Öncelikle her ebeveyn, ilk Altı Ay Ek Gıda’ya geçiş sürecinde tercih edeceği besinin, doğal malzemelerle, doğal ve sağlıklı ortamlarda üretilmesine dikkat eder. Muhallebi, bisküvi, çorba, hatta bebeğinize hazırlayacağınız, kek ve kurabiyelerde kullanılacağınız una kadar her malzeme önemlidir.

Bebeğinizin bulunduğu ay, tercih edeceğiniz gıda için önemlidir. Örneğin, ilk altı ay içerisinde bebeğinize vereceğiniz baharatlar ile daha sonra kullanacağınız baharatlar farklılık gösterir. Bu dönem içerisinde kimyon, kuru nane, tarçın kullanabilirken zerdeçal sekiz aydan evvel kullanılmamalıdır.  

Aşçı Anne, ek gıda başlangıç paketi içeriği ile bu konuda size oldukça yardımcı bir partner olacaktır. İçerisinde çorbasından tutun da mamasını hazırlamak için kullanacağınız una, kahvaltısında yedireceğiniz bisküvisine kadar hem leziz hem sağlıklı ürünler bulacağınız bu paket, keşiflerle dolu olan bu sürecin ilk etabında sizlere yardımcı olacak, yükünüzü hafifletecektir.

İlk Altı Ay İçin Bebeğime Hangi Gıdaları Verebilirim?

Ek gıda sürecinde, ilk altı ay bebeğin yeni lezzetlere alışması için önemliyken bir yaşından evvel şeker ve tuz kullanılmaması bebeğin bu tatları sevmesini ya da kabul etmesini de zorlaştırabilir.  İşin bu noktasında ise kullanabileceğiniz belli başlı baharatlar bu durumu bebekler için daha katlanılır kılacaktır.

Aşçı Anne Ek Gıda Ürünleri Sizinle

Aşçı Anne bebek ek gıda ürünleri içerisinde ilk olarak sebze ve meyve pürelerini tercih edeceğiniz gibi, şeker ve tatlandırıcı içermeyen, lif oranı yüksek bebek bisküvilerini de tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra bebeklerin yiyeceklerini tatlandırmak için nane, kimyon ve tarçın kullanabilir, böylece bebeğinizi, farklı lezzetlere daha kolay hazırlayabilirsiniz.

Aşçı Anne, bebek ek gıda çeşitleri içerisinde, katkı maddesi kullanılmadığı gibi bebeğinize güvenle yedirebileceğiniz, her döneme uygun içerikleri ile yanınızda yer almaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.