Cilt doktoru

İnsan vücudunun en geniş ve büyük organı olarak kabul edilen derimiz üzerinde uzmanlaşmış doktorlara cild doktoru diyoruz. Zaman zaman dermatolog veya cildiye hekimi olarak da adlandırılan vücudun her bölgesini kaplayan deri dokularındaki problemlerin tedavi edilmesinde bizlere yardımcı oluyor.

Ayak mantar tedavisi, el egzama tedavisi veya saç sorunları gibi cildin çeşitli bölgelerinde farklı sebeplerden ortaya çıkan bozuklukları ve anormallikleri gidermek için evde uygulanacak amatör tedavilerden ziyade bir cilt doktoru ziyareti yapmak çok daha etkili oluyor.

Bir cildiye hekimi yani cilt doktoru el egzama tedavisi, saç sorunları, mantar, siyah nokta, sivilce, kurdeşen vb. olmak üzere toplamda üç bin farklı hastalıkla ilgili bilgi sahibi olarak mesleğe başlar. Bu noktada cildimizle ilgili irili ufaklı her sorunun çözümünü cilt doktorunda aramak oldukça mantıklı zira vücudumuzun dışını tamamen kaplaması nedeniyle bu organımız oldukça hayati rahatsızlıkları engelleyebilir.

Deri hastalıkları, doğru tanı ve tedavi olmadığında ise koruma görevinin aksine vücudumuzun geri kalanı için büyük riskler oluşturabilir.

, mantar, kurdeşen, siyah nokta, sivilce, saç sorunları, bit, yanık, kesik vb. birçok deri üzeri problemin çözümünden sorumlu cilt doktorunun görev ve sorumluluklarını özetlemek gerekirse;

Tanı Koyma: Bir cilt doktorunun herhangi bir rahatsızlıkla kendine başvuran hasta ile ilgili yapması gereken ilk işlem doğru tanıyı koymak olmalıdır. Bunun için gerekli tahlillerin doğru zamanda yapılması gerekir. Tanı koyma işini daha doğru ve hızlı yapmak cilt doktorunun tecrübesi ile doğru ortantılı olarak değişir.

Hastanın Sağlık Geçmişini Analiz Etmek: Cilt doktoru sadece önüne gelen problem ile ilgili tahlil ve yorumlar yapmakla kalmaz, hastanın bu durumunu etkileyebilecek farklı bir sorunu geçmişte yaşayıp yaşamadığıyla ilgili kayıtları da detaylı olarak inceler ve böylelikle tedavi sürecine daha doğru bir geçiş sağlanmış olur.

Sevk Etme: Bir cilt doktoru binlerce cilt hastalığı hakkında bilgi sahibi olsa bile belirli bir cilt problemi üzerinde yüksek derecede tecrübe ve uzmanlık sahibi olan başka bir meslektaşına hasta sevki yapabilir. Örneğin: Teşhisi koyulmuş ve net olarak belli olan saç derisi ile ilgili bir problemle karşılaşan bir cilt doktoru -eğer kendisi üzerinde bu denli uzman değilse- hastasını, bütün akademik kariyeri ve hekimlik hayatı boyunca onlarca yıl saç sorunları ve tedavileri üzerine çalışan bir başka cilt doktoruna yönlendirmesi çok daha akıllıca olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.