Kartal Diş Hastanesi

Diş hastanesindeki bir protez uzmanı, protez, kron ya da seramik kullanarak diş onarımını yapar ve eksik dişlerin değiştirilmesi konusu alanında uzmanlaşmıştır. Diş protezcileri aynı zamanda dişleri diş implantları ile de değiştirirler.

 Çocuk Diş Doktoru Uzmanı

 Çocuk diş doktoru uzmanı, bir yaşından ergenlik çağına kadar süreçte olan çocuklarda dişleri, diş etlerini ya da ağzı çevreleyen vakalarda ve hastalıklarla baş etme konusunda özel bir beceriye sahip olmalıdır.

 Ağız Hastalıkları Uzmanı

 Bu uzmanın uzmanlık alanı, kandidiyazis, diş ve ağız bakteriyel enfeksiyonları, tükürük bezi bozuklukları, dil kanseri ya da ağız kanseri dahil olmak üzere diş ve ağız enfeksiyonlarının teşhis ve tedavisi kartal diş hastanesi olmaktadır. Yapılan işlemler de illa cerrahi bir işlem olmak zorunda değil tedavi ilaç verilmesi şeklinde olabilir.

 Diş Radyoloji Uzmanı

 Dental radyoloji uzmanları, ağız ve maksiller bölgede tanıyı desteklemek için X-ışınları ve diş BT taramaları, MR ya da diğer radyolojik araştırmalar gibi diş ve ağız görüntüleme yöntemlerini kullanarak her türlü muayeneyi yorumlama konusunda uzmanlığa sahiptir.

 Ağız Cerrahı

 Diş implantları, eğik büyüyen ya da gömülü yirmi yaş dişleri gibi ağız boşluğundaki anormallikler, yarık dudak veya yarık dudak anormallikleri, ağız boşluğu veya çenedeki tümörler ve kistler, çene kemiği onarımı, estetik işlemlere kadar uzmanlaşmış ağız cerrahlarıdır. Bu diş ve ağız problemlerinden bazıları, küçük lokal anestezi altında ya da büyük genel anestezi altında olmak üzere ameliyat gerektirir.

 Diş Hekimlerinin Tedavi Edebileceği Hastalıklar

 Diş hekimleri uzmanlık alanına göre diş ve ağız hastalıklarının önlenmesi, teşhisi ve tedavisi konusunda derinlemesine bilgi sahibidir. Diş hekimlerinin tedavi ettiği hastalıklardan bazıları şunlardır:

 - Ağız kokusu

 - Boşluk

 - Diş eti hastalığı

 - Uzun süreli pamukçuk

 - Hassas dişler

 - Tatar

 - Kırık diş

 - Diş sıkışması

 - Dişler düzensiz hizalı nadir

 - Kandidiyaz

 - Oral liken planus

 - Tükürük bezi bozuklukları

 - Ağız kanseri

 Diş Hekimi Kontrolünün Doğru Zamanı

 Dişler, diş etleri ve ağızla ilgili şikayetler genellikle kendi başlarına tedavi edilebilir, bu nedenle çoğu insan dişçiye gitmeye gerek olmadığını düşünür. Hatta diş ve ağız sağlığının korunması için altı ayda bir diş hekimine kontrol yaptırılması gerekir.

 Ayrıca, aşağıdaki belirtilerle karşılaşırsanız bir diş hekimine görünmeniz önerilir:

 - Gevşek dişler

 - Boşluk

 - Çatlak dişler

 - Diş ağrısı

 - Şişmiş veya kırmızı diş etleri

 - Çene ağrısı

 - Canker yaraları hem diş etlerinde hem de dilde kaybolmaz

 - Çok fazla plak veya tartar

 - Bilgelik dişleri büyüdüğünde dayanılmaz ağrı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.