Sağlıklı Mide Botoksu

Mide botoksu diğer bir adıyla Mideye Botilinum toksin uygulanması işlemi, günümüzde oldukça popüler olan bir zayıflama yöntemidir. Midenin bazı bölgelerine Botilinum yapılmasıyla birlikte insanlar sağlıklı bir şekilde zayıflamaktadır. Mide botoksu sayesinde, mide içinde yer alan kaslar kasılarak, yediğiniz tüm gıdalar oldukça geç bir sürede boşalır. Bu sebeple kişide iştah kaybı oluşarak, yeme içme alışkanlığını en aza indirir. Dolayısıyla kilo verme süreci daha kolaylaşır.

Mide Botoksu Kimler İçin Uygundur?

Mide botoksu ameliyatını aslında sabit bir kitle olarak değil de, kilo vermek isteyen herkesin rahatlıkla yaptırabileceği bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Ancak mide botoksunu yaptıran kişiler için bazı kriterler mevcuttur.

Bunlar;

  • Diyet ve spor yaparak kilo verme süreci olmayan kişiler için uygun bir yöntemdir.
  • Vücut kitle indeks oranı 40 ve üzeri olan kişiler için pek uygun bir yöntem değildir.

Çünkü vücut kitle indeksinin 40’ın altında olması gerekmektedir. Yani bunun için daha çok obez olmayan kişilerin kullanması önerilir.

Ayrıca buna ek olarak da midesinde ülser veya gastrit olan kişilerde bu ameliyatı yaptırabilir. Ancak tedavi için doktordan uygunluk testi almalıdır.

Mide Botoksu Kilo Verdirir mi?

Mide botoksu bile olsa hiçbir yöntemin 0 kilo verdireceğinin garantisi verilmez. Çünkü hiçbir mide tedavisine mucize bir tedavi gibi bakılmamalıdır. Yalnızca bu ameliyat için insanların iştah kayıpları olacağından dolayı çok yüksek ihtimal kilo verdireceği tahmin edilmektedir. Hatta diyetlerde bu yöntem oldukça yardımcı olmaktadır. Ancak bu ameliyata girdikten sonra, besin tüketiminin de karbonhidrata yüklenirseniz, tekrar başarısız olabilirsiniz.

Mide Botoksu İşlemi Ne Kadar Sürer?

Öncelikle belirtmeliyiz ki, mide botoksu ameliyatı asla bir obezite çözüm ameliyatı değildir.

Bununla birlikte;

  • Hiçbir şekilde kesi olmamaktadır.
  • Ameliyat işlemi hemen hemen 20 dakika kadar sürmektedir.
  • İşlem sonrasında genel olarak 1 ile 2 saatlik bir müşahede yeterlidir.
  • Mutlaka uzun bir süre dinlenmek gereklidir.

Bunlara ek olarak mide botoksuna dair aklınıza takılan tüm bilgiler için +90 542 449 02 40 numarasını arayabilirsiniz. Hem İzmir mide botoksu hem de mide botoksu İstanbul ilinde işlem yapılmaktadır. İzmir ve Antalya'da Op. Dr. Cem Güçlü ve İstanbul'da Doç. Dr. Hüseyin Kadıoğlu bu işlemi yapmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.