Egenin İncisi İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük şehri. Ege'nin İncisi İzmir konumu sayesinde, Ege Denizi kıyısında yer almaktadır, turistlere çok sayıda tarihi ve  nefes kesici manzaralar sunmaktadır. Ayrıca şehre gelen her misafirin ziyaret etmesi gereken sayısız mimari objeyi ve eğlence noktası da cabası. Aslında İzmir'de görülecek o kadar çok yer var ki ama nereden başlayacağınıza dair fikir vermesi açısından İzmir'de gezilecek en iyi yerleri şu şekilde özetleyebiliriz...

Saat Kulesi ve Konak Meydanı

İzmir gezilecek en iyi yerler listemizi İzmir Saat Kulesi ile açmak istiyoruz. Daha önce İzmir gezilecek yerlerin fotoğraflarına bakmışsanız, muhtemelen saat kulesinin zarif fotoğraflarını da görmüşsünüzdür. Kule, İzmir'in alamet-i farikası haline geldi ve şehirdeyken kesinlikle ziyaret etmeye değer. Kule, İzmir'in merkez meydanı Konak'ta yer almaktadır. 1901 yılında Sultan II. Abdülhamid'in 25 yıllık saltanatı onuruna, Alman Kralı II. Wilhelm'in hediyesi olarak inşa edilmiştir. 121 yıllık mermerden yapılmış kule 25 metreye kadar uzanıyor.

Sasalı Doğal Yaşam Parkı

İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir'in en turistik turistik mekanları arasında yer almaktadır. Burası sıradan bir hayvanat bahçesi değil, türünün tek örneği. Açık hava kafesleri çok büyük, hayvanlar orada heybetli bir şekilde yürüyor ve meraklı turistleri tamamen görmezden geliyor. Park misafirlerinin hayvanların yaşamına ve yaşam alanlarına daha yakın olmalarını sağlıyor. Burada vahşi doğada hayvanları gözlemlemenin eşsiz zevkini hissedebilirsiniz. Hayvanat bahçesinin geniş alanı, sıcak İzmir güneşinden gölge sağlayan güzel yeşilliklerle doludur. Ayrıca çocuklar için birçok oyun alanı ve tavşan, eşek, at ve keçilerin bulunduğu bir evcil hayvan çiftliği bulunmaktadır.

Kemeraltı Çarşısı

Kemeraltı, İzmir'in başlıca turistik yerlerinden biridir. 17. yüzyılda inşa edilmiş olup sadece alışverişin ana mekanı değil, aynı zamanda Hızar Camii gibi antik mimari eserleri ve antik kervansaray binasını da görebileceğiniz bir noktadır. İstanbul'daki Kapalıçarşı'nın daha küçük bir versiyonu gibi olan Kemeraltı gezilmesi gereken yerlerden.

Tarihi Asansör

Şehrin alt ve üst kısımlarını birbirine bağlayan eski tarihi asansör, İzmir'in başlıca turistik yerlerinden biridir. Asansörde 58 m yükseklikte, Ege Denizi'nin ve kıyıdaki kentsel alanların muhteşem manzarasına sahip güzel bir teras bulunmaktadır. Ayrıca ulusal yemekler sunan bir restoran da bulunmaktadır. Fiyatlar çok makul. İzmir'in güzel fotoğraflarını çekebileceğiniz bir yer arıyorsanız Asansör tam size göre. Aynı zamanda işin en güzel kısmı herkes asansörü ücretsiz olarak kullanabilir.

KAYNAK: Kastamonu Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.