SeturSelect’in Laponya turu unutulmayacak bir macera sunuyor

Seyahat kavramının ötesine geçerek misafirlerinin hayallerini gerçekleştiren SeturSelect’in 20-25 Ocak 2018’de gerçekleştireceği Laponya turu, kral yengeç safari ve kar motorsikletleri ile ren geyiği çiftliğini ziyaret, Husky safari, buzkıran gemisinde geçirilecek 4 saatlik deneyim, buzlu sulara atlama ve bir gece Santa Claus cam tavan iglooda konaklamayı da içeriyor.

Setur’un 50 yılı aşkın sektör deneyimi ve üstün hizmet kalitesiyle kişiye özel seyahat deneyimi sunmak üzere oluşturduğu SeturSelect, misafirlerinin hayallerindeki tatili yaşamalarına olanak veren özel rotalar sunmaya devam ediyor. SeturSelect, 20 Ocak- 25 Ocak 2018 tarihleri arasında 6 günlük Laponya turu düzenliyor. Kral yengeç safari ve kar motorsikletleri ile ren geyiği ve Husky çiftliklerine ziyaret gibi gezileri de kapsayan turda Husky safari ve buzkıran gemi deneyimi ile bir gece Santa Claus cam tavan iglooda konaklamayı da içeriyor.

Türkçe rehberlik hizmeti sunan Laponya turu 20 Ocak 2018’de Atatürk Havalimanı’ndan 3 saatlik uçuşla Helsinki’de başlıyor. Fin Havayolları ile Ivalo’ya yapılacak 2 saatlik uçuşun ardından Saariselka’daki otele giriş yapılıyor. Laponya turunun ikinci gününde, 2008 yılında “National Geographic Adventure” dergisi tarafından dünyanın en yeni 25 macera seyahatinden biri olarak ilan edilen Kral Yengeç safarisine ayrıldı. Tura katılanlar, safariyi izlemenin ardından kar motorlarıyla avlanan Kral yengeçlerin tadına bakılacak nefis bir yemeğe davetliler. Geceleme ise yine Saariselkå’da.

Kuzey Işıkları Safari

Laponya turunun üçüncü günü Ranua hayvanat bahçesini ziyaret ile başlıyor. 50’den fazla hayvan türünü yakından görme imkanı sunan rehber eşliğindeki turun ve park içerisindeki restoranda yenecek öğle yemeğinin ardından Santa Claus’a geçiliyor. Misafirler Santa Claus Village’da geçirecekleri serbest zamandan sonra akşam yemeğinin yeneceği ve geceleme yapılacak Cam Tavan Igloo’da buluşuyor. Aynı gece Kuzey Işıkları Safari deneyimi kamp alanına bir yolculuk yapılacak ve hava şartlarının uygun olması durumunda misafirler bu muhteşem doğa olayına tanıklık edecekler.

Ren geyiklerinin çektiği kızaklar nasıl sürülür?

Laponya turunun dördüncü günü kar motorları ile Ren Geyiği çiftliğine ve Ren geyiklerinin yetiştirilmesine ilişkin bilgilerin verileceği Laponya’nın yerel halkı Samilerin köyüne yapılacak ziyaret ile başlıyor. Tura katılan misafirler ren geyikleri tarafından çekilen kızakları sürme tekniklerini de öğrenecekleri bu ziyaretin ardından yine kar motorları ile Husky çiftliğini ziyaret ederek unutulmayacak bir Husky safarisine çıkıyor. Dördüncü gün Rovaniemi’deki otele transfer ile sona eriyor.

Buzkıran gemisi Sampo’da unutulmayacak 4 saat

Beşinci gün, kar mimarisinin vitrinlerinden Snow Castle ile başlıyor, ardından Sampo Buzkıran Gemisine binmek üzere Kemi limanına geçiliyor. 4 saat boyunca Bothnia Körfezinde buzlar arasında yapılcak bu seyahatte misafirler Buzkıran gemisini yakından tanıma ve inceleme imkanını yakalayacaklar. Gemi restoranında verilecek öğle yemeğinden sonra isteyenler özel elbiseler giyerek Avrupa’nın en büyük buzlu alanında, buzlu denize atlayabiliyor. Geceleme yine Rovaniemi’deki otelde. Turun 6. günü Atatürk Havalimanına dönüş yolunda geçiyor.

Rotası özel zevklere göre hazırlanan tüm SeturSelect seyahatlerinde olduğu gibi Laponya turu da bütçeye uygun otel seçenekleri, ulaşım alternatifleri, restoran önerileri, vize işlemleri desteği, rehberlik hizmetleri ve turları da kapsıyor. Turizm sektörüne hızlı bir giriş yaparak rakipleri arasından sıyrılmayı başaran SeturSelect, yeni dönemde de misafirlerinin hayallerini gerçeğe dönüştürerek unutulmaz deneyimlere imza atmaya devam edecek.

SETUR HAKKINDA

1965 yılında Koç Holding şirketlerinden biri olarak kurulan Setur’un turizm alanında verdiği hizmetler; yurt içi ve yurt dışına dönük tur operatörlüğü ile otel satışı, IATA uçak bileti satışı, kongre ve seminer organizasyonları, outgoing ve yurt dışı eğitim alanları çatısı altında toplanmıştır.

2001 yılında Türkiye’nin en büyük online kurumsal seyahat portalı BookinTurkey.com’u da bünyesine alan Setur, 2017 yılında portalı Seturbiz.com ismiyle yenileyerek bir adım öteye taşımıştır.

Setur Duty Free tüm yurda yayılan havalimanları, kara sınır kapıları ve deniz limanlarında yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda, 19 bölgede, 44 mağazasıyla gümrüksüz satış mağazaları işletmeciliği yapmakta ve bu faaliyetler Setur yıllık cirosunun önemli bir payını oluşturmaktadır.

1990 yılında kurulan Setair ise özel havacılık faaliyetlerini sürdürmektedir. Setair filosunda 14 yolcu kapasiteli 1 adet Falcon 7X tipi jet, 9 yolcu kapasiteli 2 adet Agusta Westland 139 tipi helikopter ve 8 yolcu kapasiteli Cessna Grand Caravan tipi deniz uçağı bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.