Kasko Sigortasında Güncel Hasarsızlık İndirim Oranları

Hasarsızlık indirimi aracınızın kaza ve benzeri bir durumda zarar görmesi sonucu bozulabilmektedir. Bu durumda sigorta şirketlerinin aracınıza kademeli şekilde artarak uyguladığı hasarsızlık indirimi oranından yararlanamayabilirsiniz. Ancak hasarsızlık indirimi aracın zarar gördüğü her durumda bozulmaz. Örneğin; cam kırılmaları, radyo - teyp hasarları, basit hasarlar, kazaya karışan karşı tarafın tamamen haksız olması ya da aracınızda oluşan hasarı poliçe dışı kendiniz karşılamanız gibi durumlarda hasarsızlık indiriminden yararlanmaya devam edebilirsiniz. 

Hasarsızlık indirimi oranları ve uygulandığı dönemler genel olarak aşağıdaki gibidir:

Kasko Poliçe Yenileme Süresi İndirim Oranları

İlk Kez Alınan Kasko Sigortasında %0

1. Yılın Sonunda Yapılan Yenilemede %30

2. Yılın Sonunda Yapılan Yenilemede %40

3. Yılın Sonunda Yapılan Yenilemede %50

4. Yılın Sonunda Yapılan Yenilemede %60

Kasko hasarsızlık indirimi; sigorta poliçesi yapılırken sürücünün kaza ve hasar geçmişi dikkate alınarak uygulanan indirimlerdir. Hasarsız geçirilen her poliçe döneminin sonunda, bir sonraki kasko sigortası poliçesinde belirlenen oranlarda hasarsızlık indirimi uygulanır.

Hasarsızlık indirimi aracın yaşı, marka ve modeline göre değişebilmekle beraber sonraki yılları takip eden kademeler için de özel indirimler söz konusu olabilir. Ancak kademesi ne olursa olsun aracınıza dair kazanmış olduğunuz hasarsızlık indirimini geçiş yapacağınız sigorta şirketlerinde ve yeni araçlarda da kullanabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.