Diş eti çekilmesi hakkında bilmeniz gerekenler

Diş eti çekilmesi günümüzde en sık karşılaşılan ağız ve diş sağlığı problemlerinden birisidir. Tıbbi adı gingivitis olan rahatsızlık, dişlerin çevresinde yer alan yumuşak dokuya zarar veren ve tedavi edilmezse dişleri destekleyen kemiği dahi yok edebilen ciddi bir enfeksiyondur. Sorun büyüdüğü taktirde diş kaybına ya da dişlerin gevşemesine dahi yol açabilir.

Söz konusu sorunun pek çok nedeni olabilmektedir. Diş eti enfeksiyonları, genetik olarak diş eti sorunlarına yatkınlık, yanış ve sert diş fırçalama, yetersiz ağız bakımı yapmak, hormonsal değişikliklerin meydana gelmesi, fazla asitli yiyecek ve içecekler tüketmek bunlardan bazılarıdır. Yine tütün ürünleri kullanmak, dişleri sıkmak ve gıcırdatmak, çarpık diş düzenine sahip olmak, dile ya da dudağa piercing yaptırmak rahatsızlığın nedenleri olabilmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Belirtileri

Diş eti çekilmesi olan kişide yoğunluğa göre belli belirtiler kendini gösterir. Şişmiş ya da kabarık diş etleri, morumsu diş etleri, çiğnerken ağrı oluşması, dişler arasında yeni boşluklar meydana gelmesi, daha uzun görünen dişlerin oluşması, gevşek dişler, kolay kanayan diş etleri, sıcak, soğuk hassasiyetinin artması başlıca belirtilerdir.

Gingivitis tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Bunun için ilaç tedavisi, antibiyotik jel tedavisi, gargara, enzim baskılayıcılar veya ameliyat gibi tedaviler uygulanabilir. Bu alanda German Dental Clinic İstanbul alanında eğitimli, deneyimli, bilgi birikimi yüksek ekibiyle ve en gelişmiş donanımlarıyla kişiye özel tedaviler geliştirmektedir.

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi Yapan Yerler

Dilerseniz https://germandentalclinicistanbul.com/dis-eti-cekilmesi/ adresinden kliniğe ulaşabilir, diş eti çekilmesi hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşabilir, merak ettiğiniz bütün soruların cevabını alabilirsiniz. Ayrıca kliniğin uzman kadrosunu görebilir, çalışma alanlarını inceleyebilir, online randevu oluşturabilir ve diğer bütün iletişim bilgilerini görebilirsiniz. En iyi tedaviyi güler yüzlü bir hizmet ayrıcalığıyla alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Diş Eti çekilmesi Nedir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.