Hamilelik döneminde tetanoz aşısı kaçıncı haftada yapılır

Gebelik döneminde tetanoz aşısı kaçıncı hafta yapılır. Klostridium tetanız isminde virüsün vücudunuza yerleşmesi ile beraber vücudun kas katı olması sonucu tehlikeli olan ve insan tetanoz aşısı nereden yapılır hayatını ölüme sürükleyen hastalığa tetanoz hastalığı denir. Küflü ve paslı metal eşyalardan yaralanma sonuçlarında hemen hastane gidin uzman doktorlar tarafından bir inceleme altına alınan tetanız hastalığı için tetanoz aşısı yaptırabilirsiniz. Bu sayede hayati risk taşımamaktadır. Hamilelikte tetanız aşısı anneye kaçıncı hafta yapılması gerekir diye bir soru geldi. Bir araştırma yaptık ve gebe olduğunuz zamandan başlayın ve doğum süresine kadar geçen zaman da tetanoz aşısı yaptırabilirsiniz. Bunun için Türkiye'nin en büyük bayan sitesi olan leylak ekip olarak bu bilgilere ulaştık. Sitemizin sağlık kategorisini incelediğinizde binlerce annenin ve bayanın işine yarayacak bilgiler ulaşabilirsiniz.


Tetanoz aşı takvimi çok ciddi ve ölümle sonuçlanan hastalık dediğimizden dolayı hem anne, hemde bebek riske girmemesi açısından mutlaka sadece tetanoz aşılarına göre değil, diğer aşılarını da düzenli şekilde takip ettirmesi gerekmektedir. Tetanoz rahatsızlığı daha önce olmuş kişilerde bağışıklık sağlamaz ve bu hastalığa karşı çocukluk çağlarında 3 doz aşı uygulanması tam ve etkili koruma kalkanı olacaktır. Annelerin bilgisine sunarız.


Kaynak: hamilelik döneminde tetanoz aşısı kaçıncı haftada yapılır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.