Ugur Project Eskicide bulduğu piyanoya hayat verdi

65 yaşındaki eski ve bakımsız bir piyanoyu önce tamir etti, ardından da onunla kaydettiği bir albüm yayınladı. DJ ve prodüktör Ugur Project ile bu sıra dışı albüm macerası ve müzik kariyeri üzerine konuştuk.

Christian Smith, Pig&Dan, Markantonio, Metodi Hristov gibi isimlerle çalıştı. Bir çok proje albüm için çalışmalar hazırladı. Hypno isimli çalışmasını ortaya çıkardı. Şimdi tüm bunların üzerine piyano tamirini de ekleyerek müzikal hayatına devam ediyor.

Ugur Project, 5 yaşında piyano ile beraber müzikle tanıştı. İstanbul' dan Yurt dışına ya uzanan macerasında birbirinden başarılı ve farklı işlere imza attı.

Son olarak Köln'de tesadüfen rastladığı 65 yaşındaki eski bir piyano ile albüm hazırlayan Ugur, pandemide pek çoğumuzun aradığı huzuru notalara döktü desek pek de yanlış olmaz. Craving ismini verdiği çalışmasını bölümler halinde sunmaya hazırlanan Ugur, ilk bölümünü 20 Mayıs'ta dinleyicileri ile paylaştı.

Kendisiyle hem bu farklı albüm hazırlığını hem de müzikal yolculuğunu konuştuk…

Öncelikle ''Stranger'' hayırlı olsun diyelim. Albümü duyururken nasıl hazırladığınla ilgili kısa bir bilgi de paylaşmıştın. Mümkünse bunu senden biraz daha detaylı dinleyebilir miyiz?

Geçen yaz Köln'de sokağa atılmak üzere olan bir piyano ile yolum kesişti. Eski ve bakımsız bir haldeydi. Sesi onu ilk gördüğüm anda çok etkiledi beni ve cahil cesareti ile tamir edilebileceğine inanıp stüdyoma taşıdım. Aylarca süren keşif ve tamir sürecinin sonunda ikinci albümüm Anarya'yı bu duvar piyanosu ile kaydetmeye başladım. Anarya uzun bir albüm olacağından onu bölümler halinde sunmak istedim. Geçtiğimiz hafta da ilk bölüm  olarak tüm dijital platformlarda yerini almış oldu.

Paylaşımında dikkatimi çeken bir diğer şey de “Groove” sözcüğünü kullanman oldu. Sanki dinleyicide böyle bir etki bırakmak istiyorsun?

Solo üretimlerim sadece benim kendi duygusal ve düşünsel filtremden geçerek ortaya çıkıyor. Üretirken dinleyicide nasıl bir etki yaratacağımı düşünmekten çok kendimi nasıl rahat, kuşkusuz ve emin bir şekilde ifade edeceğime odaklanmaya çalışıyorum. Tiyatro veya film için müzik yaparken dinleyicide oluşacak etkiyi neredeyse hep düşünerek müzik yaparken, kendi müziğimde sadece kendi hissimi veya halimi nasıl aktaracağıma odaklanıyorum.

Genel olarak huzurlu müzik yapmak gibi bir misyona daha önceki üretimlerimde pek sahip olmadım, paylaşımımda ise pandemiyle beraber maddi ve manevi olarak zorlaşan hayatlarımıza bu müziğin bir nebze olsun iyi gelmesini temenni ettim ve huzur getirmesini diledim. Müziğimde spesifik olarak böyle bir etki arayışında olmasam da hayatta huzur önemli çünkü.

''Stranger'' i hazırlığında seni en çok neler etkiledi? Nelerden ilham aldın ya da aslında hangi konulardaki derdini müziğe yansıttın?

Parçalar yavaş yavaş son 3 senede Almanya'da ortaya çıktı. Buraya geldiğim ilk yıl suların durulmadığı zor bir zamandı ve bazı parçalar o zamanın zorluklarına belki de bir tepki olarak ortaya çıktı. Kendi sesimi bulamadıkça ve kendi dilime yabancılaştıkça piyanoyla konuşmam arttı belki de. Herhangi bir dilde ifade edemediklerimi zamanla piyano sayesinde müziğe döktüm. Bu eski piyanoyu bulmamla beraber onunla olan ilişkim de zaman içerisinde çok daha derinleşti ve bu, beni aslında sakinleştirdi de. Bu yüzden son senede yazdığım müziklerin daha az dertli ve ferah duygularla ortaya çıktığını düşünüyorum.

Gelecek planlarında neler var?

Daha çok üretmek, bol bol konser vermek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.