Ünlü Müzisyen İlkim Sezgin: İlham ve Yaratıcılık Bir Müzisyen İçin Her Şey

Yaptığı müzikle milyonlarca kişiye ulaşan İlkim Sezgin, müzikte üretim süreci hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

İlham ve yaratıcılığın bir müzisyen için en önemli faktörler olduğunu belirten Sezgin: “İlham ve yaratıcılık bir müzisyen için her şey. Sanatın, müziğin, insan yaşamına dokunan her türden uğraşının özünde yaratıcılık yatıyor. Bir de en iyisine odaklandıysanız ve en iyisini yapmayı hedefliyorsanız burada yaratım süreci çok daha önemli bir detay. Söz ve müzik bestelerken bazen çok zorlanıyorum. Bazense her şey kendiliğinden oluveriyor.” dedi.

Sanıldığının Aksine Elektronik Müzik Fazlasıyla Yaratıcılık Gerektiriyor

Elektronik müzik hakkında görüşlerini paylaşan İlkim Sezgin: “Sanıldığının aksine elektronik müzik fazlasıyla yaratıcılık gerektiriyor. Klasik müzik tarzından farklı olarak tüm üretim sürecinde birçok kombinasyon bulunuyor. Dolayısıyla çok detaylı düşünmek ve buna göre hareket etmek gerekiyor. Ayrıca bir elektronik müzik bestelemek ya da elektronik müziğe söz yazmak, düşünüldüğü gibi basit bir uğraşı değil. Yaratıcılığın dışında çok fazla zaman gerektirdiğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

İlham Gelmesi İçin Özel Bir Şey Yapmıyorum

Müzik yaparken üretim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan İlkim Sezgin: “İlham gelmesi için özel bir şey yapmıyorum. Bir şey üretmeye çalışmak, her zaman kolay değil. Ben çoğunlukla çalışmalarımı yalnızken yapıyorum. Daha sonra ekibimizle birlikte inceleme yapıyoruz. Onarın fikirlerini alıp ona göre hareket ediyorum. Bir müzisyen için üretim süreci belki de en sancılı dönemdir. Bazen çok kısa bir süre içerisinde duygularınızı aktarabilirsiniz. Bazen ise çok uzun soluklu çalışmalar gerektirir. Ben de özellikle geçmişte kalan, köşede bekleyen beste ve sözlerimi tekrardan canlandırıp, onlara hayat vermeye çalışıyorum. Her bir müzik, kendi içerisinde bir serüveni ifade eder.” İfadelerini kullandı.

Dinleyicilerime Tüm Övgü Dolu Yorumları İçin Teşekkürler

Son olarak dinleyicilerine teşekkürlerini ileten İlkim Sezgin: “Dinleyicilerime ve takipçilerime tüm övgü dolu yorumları için teşekkürler. Müzik kariyerime adım attığım ilk günden beri özellikle takipçilerim beni fazlasıyla destekliyor. Bu benim için oldukça önemli bir durum. Yaptığımız iş sonrasında beğeni toplamak, olumlu yorumlarla karşılaşmak beni son derece motive ediyor. İşte tam o an bir şeyler başardığımız ve bazı şeyleri iyi yaptığımızı anlayabiliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.