İdrar Kaçırma için Yardımcı Ürünler Nelerdir?

Genellikle yatağa bağımlı hastalar içinde bulundukları durum sebebiyle oldukça sıkıntılı zamanlar geçirebilir. Bu duruma bir de temel ihtiyaçların karşılanamamasının eklenmesi hastayı daha da zorlu bir psikolojiye sokarak ruh sağlığını bozabilir. Hastanın temel ihtiyaçlarını kolayca giderebilmesi için idrar kaçırma bezi, yetişkin bezi ve hasta bezi hem hastaya hem de hasta yakınlarına bu konuda oldukça büyük bir kolaylık sağlar. Hasta bezi ile hem hastanızı rahat ettirin, hem de kendiniz rahat edin. Yetişkin bezi, yaşadığı sağlık problemleri yüzünden tuvalet ihtiyaçlarını gideremeyen hasta kişilerin ve etraflarındaki insanların sıkıntılarını gidermek ve günlük hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen bir üründür. Aynı zamanda idrar kaçırma bezi kullanarak hastanızı rahat ettirebilir ve onun hastalık sürecini daha rahat geçirmesini sağlayabilirsiniz. Kullanım sırasında karşılaşılabilecek zorluklara göre farklı modelleri bulunan hasta bezi hastanın gündelik yaşamını ve tedavi sürecinin rahat geçmesine destek olur.

Hasta Bezi Gerçekten Faydalı Mı?

Hasta bezi, idrar kaçırma sorunu olan kişinin iç çamaşırı gibi giydiği bir sağlık ürünüdür. Bundan dolayı hasta alt bezi veya külotlu hasta bezi diye de adlandırılır. Aslında mantığı bebek bezi veya kadın pedleri ile aynıdır; kıyafetlere ve oturulup kalkılan yerlere herhangi bir sızıntı gerçekleşmesinin önüne geçer. Hasta bezlerinin yetişkin kıyafetlerinde olduğu gibi çeşitli bedenleri bulunur, böylece yetişkinler kendilerine uygun ölçülerdeki ürünleri rahatsızlık duymadan kullanabilirler. Yatak koruyucu örtü ise yatak altlarına serilen ve idrar kaçırma beziyle benzer işlevi gösteren bir üründür. Çamaşır makinelerinde yıkanabilen alezlerin yerine geçebilen, kullanıp atılabilen bir üründür.

Hasta Bezi Nasıl Kullanılmalı?

Yetişkin bezi kullanmak aslında çok kolaydır ama kullanmaya karar verme kısmı yetişkinler için daha zor olabilir. Birçok yetişkin bunun utanılacak bir durum olduğunu düşünse de hiç öyle değildir. Üstelik özel olarak üretilen hasta bezini takıp normal kıyafetlerinizi giydikten sonra siz söylemedikçe onu birçok kişi fark etmeyecektir. Siz de kıyafetinizde veya oturduğunuz yerde sızıntı olup olmadığı endişesinden sıyrılmış olacaksınız. Tena Hasta bezinin bantlarını üstünüzde sağlam duracak ama etinizi sıkıştırmayacak şekilde yapıştırın ve tahriş gibi durumları önlemek için düzenli olarak değiştirin. Bunu kendiniz yapamıyorsanız yardımcınızdan destek istemekten çekinmeyin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.