“Organik” ürünler gerçekten organik mi?

Organiğe dair merak edilen her şeyi Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi, Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdür Yardımcısı Gürkan Akgüneş, “Organik Gerçeği” isimli kitabında kaleme aldı. Akgüneş, organik ürün nasıl anlaşılır, sofradaki GDO, seradaki hormon tehlikesi, toprağı çoraklaştıran gübreler gibi birçok konuyu mercek altına alıyor.

Milliyet Gazetesi’nde bugüne önemli kent ve çevre haberlerine imza atan, Milliyet Pazar’da ‘Bak Yeşil Yeşil’ adlı ekoloji yazıları kaleme alan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gürkan Akgüneş, “Organik Gerçeği” isimli yeni kitabını okuyucusuyla buluşturdu. Yeni İnsan Yayınevinden çıkan kitapta Akgüneş, organiğe dair önemli başlıkları mercek altına alıyor.

ÖĞÜNLERİMİZ ARTIK DOĞAL DEĞİL!

Açlığa çare olarak lanse edilen “yeşil devrim”le endüstrileşerek pakete giren gıdaların doğallığını yitirdiğini vurgulayan Akgüneş, artık neredeyse her öğünde tarım ilaçları, kimyasal gübreler, katkı maddeleri, hormonlar, antibiyotikler ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile bulaşık ürünleri tükettiğimizin altını çiziyor.

TEHLİKENİN NE KADAR FARKINDAYIZ?

Soframıza gelen hemen hemen her üründe türlü hilelerle karşılaştığımıza dikkat çeken Gürkan Akgüneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Zeytini zehirli tekstil boyasıyla anar olduk, balı mısır şurubuyla. Çilek yerken ‘hormon’dan korkar hale geldik, bebek maması alırken GDO'dan. Her gün birilerinin daha kansere yakalandığını duyduğumuz bu günlerde herkes ne yiyip ne içtiği konusunda diken üstünde. Peki, tehlikenin ne kadar farkındayız? Hekimler bile artık, doğallığını kaybeden ürünler için kötü kalpli cadının Pamuk Prenses'e verdiği ‘zehirli elma’ benzetmesini yapıyorken, 'Cadı' nın tuzağına düşmemek için organik dünyanın kapılarını aralayalım dedik. Gıdanız ilacınız, ilacınız gıdanız olsun. Hipokrat'ın çağlar öncesi dile getirdiği bu söz, bu kitabı özetleyecek en doğru ifade olsa gerek.”

Organiğe dair tüm soruların yanıtları, ekoloji kitaplığı serisinde okuyucusuyla buluşan “Organik Gerçeği” ile elinizin altında bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.