UNDP'nin aylık dergisi Yeni Ufuklar'ın yeni sayısı yayınlandı

Yeni bir yılla beraber UNDP Türkiye'nin aylık dergisi "Yeni Ufuklar" yenilenen tasarımı ve içeriği ile karşınızda.

Ocak 2018 tarihli 145. sayı yayınlandı.

Güncel iş ilanları, projeler ve kalkınma konusunda yapılan çalışmalardan haberdar olmak için dergiye buradan ulaşabilirsiniz: https://joom.ag/2GOL

UNDP, yani Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Birleşmiş Milletler'in küresel kalkınma ağı oluşturmak için kurduğu bir programdır.

UNDP TÜRKİYE HAKKINDA

UNDP Türkiye Temsilciliği, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme, kapsayıcı ve demokratik yönetişim ve iklim değişikliği ve çevre konularında çalışıyor. UNDP, 50 yılı aşkın bir süredir, Türk Hükümeti'nin yanısıra, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör dahil çok sayıda ulusal ve uluslararası kuruluşla işbirliği yapıyor.

UNDP, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik yolunda gerçekleştirdiği yoğun reform programını destekliyor.

UNDP, Türkiye'nin kalkınma önceliklerine yönelik pratik çözümler bulmayı hedefliyor ve bu amaçla Türk hükümeti ve diğer ortaklarıyla birlikte projeler yürütüyor. Bununla ilgili olarak, 1986'dan bu yana, ülke genelinde 80'den fazla proje uygulamaya kondu. UNDP ayrıca, Türkiye ve çevre ülkelerdeki krizler ile doğal afetlere yanıt vermede önemli rol oynadı.

NEYİ HEDEFLİYOR?

UNDP, Türkiye'nin kalkınma gündemini proje ve politika tavsiyeleri aracılığıyla 3 temel konuda destekliyor:

1) Kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme; 2) Kapsayıcı ve demokratik yönetişim; 3) İklim değişikliği ve çevre. Bu temel alanlara ek olarak UNDP, politika ve projelerde kadınların, özel sektörün, kapasite geliştirilmesinin ve Bilişim ve İletişim Teknolojisi'nin rolüne büyük önem veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.