Bursa’da Uluslararası Film Günleri başlıyor

Aykırı Sinema Derneği, Uluslararası Film Günleri ile Bursa’da bir ilki gerçekleştiriyor. Etkinlik kapsamında dünyadan ve ülkemizden birçok başarılı film ve yönetmenler sinemaseverlerle buluşacak.

İki yıl önce kurulan ve bu süre içinde birçok önemli etkinliğe imza atan Aykırı Sinema Derneği Bursa’da bir ilki gerçekleştiriyor. Tam bir sinema şöleni sunmaya hazırlanan dernek, Uluslararası Film Günleri etkinliğine hazırlanıyor. Dünyadan ilgi çekici konularıyla yeni yapım filmlerin yanında, Türkiye’de çekilmiş bağımsız filmler ve yönetmenler Bursalılarla buluşacak.

AÇILIŞ ÜMİT ÜNAL’LA

9 Ocak Salı günü Nilüfer Belediyesi tarafından yakın zamanda açılışı gerçekleştirilen Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde yapılacak kokteylin ardından, derneğin Kısa film Atölyesi kursiyerleri tarafından çekilen “CODA” kısa filminin gösterimi gerçekleştirilecek.

Film Günlerinin açılışı ise Ümit Ünal imzalı ve oyuncu kadrosunda Serra Yılmaz, İdil Fırat, Şükran Ovalı, Erdem Akakçe, İrem Altuğ’un yer aldığı ‘Nar’ filmiyle yapılacak.

Nar, 12.Uluslararası İzmir Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ve En İyi Müzik; 17.Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; 48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde Kadınlar Jürisi Özel Ödülü; 23.Ankara Film Festivali’nde ise En İyi Sanat Yönetmeni dallarında ödüle layık görüldü. Film gösteriminin ardından ise yönetmen Ümit Ünal’la söyleşi gerçekleştirilecek.

Yine Altyazı Dergisi Yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni Fırat Yücel’le ‘Filmleri Eleştirmek’, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Burak Bakır ile ‘Sinema ve Psikanaliz’ başlıklı söyleşi de film günlerinin 3 aylık programı dahilinde… Bursalılar, gösterilecek tüm yerli yapım filmlerin yönetmeleriyle de buluşma imkânına sahip olacak.

Bursa Uluslararası Film Günleri’nin kapanışı ‘Ülkesiz Şarkılar’ filminin gösterimi ve filmin yönetmeni Ayat Najafi ile yapılacak. Program kapsamındaki tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu bildirildi.

Bursa Uluslararası Film Günleri’nin destekçileri:

Alliance Française Bursa, Antalya Sinema Derneği, Bursa Türk Fransız Kültür Derneği, Consulate General of Sweden İstanbul, Goethe-Institut İstanbul, Institut Français, Koza, Nilüfer Belediyesi, Tarabya KA, Swedish Institute.

Bursa Uluslararası Film Günleri Açılış Programı:

Yer: Karaman Dernekler Yerleşkesi

Tarih: 9 Ocak Salı

18.30: Kokteyl

19.15: CODA film gösterimi

19.30: Nar Film Gösterimi ve Yönetmen Ümit Ünal ile söyleşi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.