İş görüşmesinde nasıl giyinilmeli?

İş görüşmesinde bırakılan ilk izlenim iş adayları için büyük önem taşır. Bıraktığımız İlk izlenim ise iş görüşmesine giderken tercih ettiğimiz kıyafet, aksesuar, saç, makyaj ve duruşumuzdan meydana gelir. Bu nedenle iş görüşmesine giderken günlük yaşantımıza göre daha farklı kıyafetler ve aksesuarlar tercih etmemiz gerekir.

İş görüşmesinde gösterişten uzak daha sade ve şık kıyafetlerin yanında abartısız saç ve makyaj tercihinde bulunmak kişinin ilk izlenimini olumlu etkiler.

Kot pantolon, tişört, mini etek, abartılı elbise ve spor ayakkabı yerine daha resmi ve iş yerinin ciddiyetine uygun pantolon, etek, ceket, kravat, ayakkabı ve aksesuar tercih edilmelidir. Aynı zamanda giysilerin temiz ve ütülü olması karşı tarafa verilen önemi hissettirir.

İş görüşmesine giderken kıyafetlerinin temizliğine ve uygunluğuna dikkat etmeyen bir aday için yapacağı iş konusunda da aynı titizlik ve önemi göstermeyeceği düşünülür.

Herkesin kendine özgü bir giyim tarzı olsa da iş dünyasının da kendine özgü klasik bir giyim tarzı bulunur.

İş görüşmesine giderken dikkat edilmesi gerekenler

  • Çok renkli ve abartılı giysi tercihlerinden uzak durulmalı.
  • Aşırı dekolteli, çok kısa ya da çok uzun, beden ölçüsüne uymayan kıyafet tercih edilmemeli.
  • Lekeli ve kırışık kıyafetlerden uzak durulmalı.
  • Erkekler için saç ve sakal tıraşı yapılmış olmalı.
  • Kadınlar sade bir saç modeli ve sade, günlük yaşama uygun makyaj tercih etmeli.
  • Sektöre uygun giyinilmeli.
  • Erkekler için takım elbise daha pozitif bir izlenim yaratır.

İş görüşmesine giderken hangi kıyafetler tercih edilmeli

Takım elbise

Erkeklerin iş görüşmelerinde tercih edeceği en önemli kıyafetler takım elbiseleridir. Takım elbiseler, erkeklerin iş görüşmesindeki ilk izlenimlerini önemli ölçüde olumlu etkiler. Çünkü takım elbise iş görüşmesi yapan kişiyi ve yaptığı işi önemsediği izlenimi bırakır.

Takım elbise seçilirken takım elbisenin vücut ölçüsüne uygun olup olmamasına dikkat edilmelidir. Kişiye özel dikim yapan terziler sayesinde iş görüşmesine katılacak kişi kendi vücut yapısına ve bedenine uygun takım elbise diktirebilir. Özel dikim takım elbise bedene tam uyum sağlayacağından daha güzel ve dikkat çekici bir görünüm oluşturulur.

Takım elbise modelleri arasından da takım elbiselerde sade, siyah ve lacivert ya da pastel renk tonları tercih edilebilir.

Gömlek ve bluz

Hem erkek hem de kadın adayların tercih edeceği gömlek ve bluzlar desensiz, beyaz ya da açık renk olmalı. Havanın çok sıcak olduğu günlerde adaylar ceket yerine yalnızca pantolon ve gömlek giymeyi tercih edebilirler. Özel dikim gömlek ile size uygun kumaş türü ve kumaş rengini seçebilirsiniz.

Bluz seçiminde ise sade desensiz ve fosforlu olmayan renk tonları tercih edilmelidir.

Pantolon ve etek

İş yaşamında hem erkek hem de kadınların sıklıkla tercih ettiği pantolonlar iş ortamında ve dışarıda büyük rahatlık ve özellikle kadınlar hareket kolaylığı sağlar. İş görüşmesine giderken resmi ya da klasik kesimli pantolonlar tercih edilebilir. İş görüşmesinde adaylarının kot, eşofman altı, tayt ve deri gibi pantolonlardan uzak durması gerekir.

İş görüşmesine gidecek olan kadın adaylar etek seçimi yaparken eteğin çok kısa olmamasına dikkat etmelidir. Etek de diğer parçalar gibi desensiz, sade, siyah, lacivert ya da pastel tonlarında tercih edilmelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.