Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın jürisi belli oldu

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla Kısa Film Uzun Etki ismiyle düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın jürisi belli oldu. Bu yıl “Çocuk İşçiler” temasıyla ikincisi düzenlenen yarışmanın jürisinde Türkiye’den oyuncu Bergüzar Korel ve yönetmen Gürcan Keltek, yurt dışından ise sanatçı Ai Weiwei, yönetmen Calin Peter Netzer ve yapımcı Antonio Saura yer alıyor.

İstanbul’da Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki ”Porselene Dair” sergisiyle oldukça ses getiren ünlü sanatçı Ai Weiwei, Prag Ulusal Galerisi’ndeki ‘‘Yolculuk Yasası’’ ve Viyana 21er Haus Çağdaş Sanat Müzesi’ndeki ‘‘Ai Weiwei: Yer Değiştirme ve Dönüşme’’ kişisel sergileri ile tanınıyor. Sanatçı, Uluslararası Af Örgütü tarafından verilen “Vicdan Elçisi Ödülü” ve Uluslararası İnsan Hakları Vakfı tarafından verilen “Václav Havel Yaratıcı Muhalefet Ödülü”nün de sahibi.

Maria adını taşıyan kısa ve uzun metraj filmleri ile dünyanın farklı yerlerindeki prestijli festivallerde ağırlanan Calin Peter Netzer, kariyerini birçok ödülle taçlandırmış. Bunlar arasında Netzer’in Berlin Film Festivali’nden aldığı Altın ve Gümüş Ayı Ödülleri ile Locarno Film Festivali’nden Gümüş Leopar Ödülü gibi önemli ödüller bulunuyor.

Avrupa Film Akademisi’nin Asbaşkanlığını yürüten Antonio Saura ise yirmi beşten fazla uzun metraj film ve belgeselin yanı sıra, toplam uzunluğu beş yüz saati aşan çeşitli televizyon filmleri ve programlarının yapımcılığını üstleniyor.

Türkiye’den de sinema sanatında önemli çalışmalara imza atan isimlerin yer aldığı jüride; çocukların ön planda olduğu projelere verdiği destekle bilinen oyuncu Bergüzar Korel ile ilk uzun metraj filmi Meteorlar’ın prömiyerini Locarno Film Festivali'nde yapan ve bu festivalden ödülle dönen yönetmen Gürcan Keltek bulunuyor. Yarışmanın kanaat önderliğini ise Oscarlı yönetmen Danis Tanovic üstleniyor.

Kazananlar, 17 Ocak’ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak

Kısa Film Yarışması jürisi, finale kalan 15 eseri değerlendirerek dereceye girmeye hak kazanan 3 kısa filmi belirleyecek. Dereceye giren filmler 17 Ocak’ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.Yarışmanın birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 5 bin TL para ödülü verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.